Bu liste
maltı, mayayı ve şerbetçiotunu hazır alacaklar içindir. İsteğe göre alınacak
malzemenin kalitesi ve türü değişebilir.
HİDROMETRE ya da REFRAKTOMETRE: Olmazsa olmaz. Yoğunluk
ölçer. Alkol derecesini belirlemek için tabloya göre karar vermeye yaramakta.
TERMOMETRE: Çok çeşidi var ama büyük bir termometre
tüm işinizi görür. Dijitalleri de var.
SAAT: Mutfağınızda bir tane olsun.

MAYŞELEME KAZANI: En çetrefilli konu.
Alüminyum 35 lt Çelik 35 lt musluklu çelik bira fıçısı çay otomatı musluklu termos tam otomatik
modifiye gerekir modifiye gerekir
KETIL (SU ISITICISI): Hızlı su kaynatmak için.
ÖĞÜTÜCÜ: Maltı öğütmek için. Olmazsa olmaz.
MALT TORBASI: Maltı suya karıştırmadan kaynatmaya yarar. Posayı süzme derdinden kurtarır. Organze tül kumaştan diktirebilirsiniz.
MALT SÜZMEK İÇİN IZGARA YA DA SÜZGEÇ: 10-15 kilo
kaldıracak kapasitede ve kazanın üstünü kapatabilecek genişlikte.
ŞERBETÇİOTU TORBASI: Şerbetçiotunu suya karıştırmadan kaynatmaya yarar. Organze tül kumaştan diktirebilirsiniz.
SÜZGEÇLER: Boy boy olmasında yarar var. Büyük tel
süzgeçten tutun da kevgire kadar.
HUNİLER: Çeşitli boyutlarda. Hortumlar, şişeler ve
damacana ağızlarına uygun.
BÜYÜK CEZVE YA DA SAPLI KÜÇÜK TENCERE: Maltı torbaya
koymak için ve mayşeyi aktarmak için.

















ÖLÇEKLİ KAP: En az bir litrelik, üstünde litreleri gösteren plastik ya da cam kap.

ÖLÇEK SETİ: 2 gramdan 10 grama kadar.
TAHTA KEPÇE: Uzun saplı olursa iyi olur.

HAVA KİLİDİ: En az 3-4 tane gerekir.




FERMENTE KAPLARI: 19 lt plastik damacana iyidir, en az 2 tane. 10 litrelik su damacanalarından 5 tane ve 5 litrelik su damacanalarından 5 tane elinizin altında olsun. Paranız varsa cam alırsınız.





AKTARMA HORTUMU: Hazır sistemler var. Ama 1 cm çapında şeffaf plastik hortum iş görür. 1-1,5 m uzunluğunda. Ucuna nargile sipsisi de takılıp çıkarılabilsin. Ağızla sifonlama için.

PLASTİK KOVALAR: En az 15 litrelik birkaç kova elinizin altında bulunsun.

SOĞUTMA SİSTEMLERİ: Buz dolu bir kova da olur, bakır ya da alüminyum soğutma borusu da. Boru en az 6 m , 1 cm çapında.



BUZ KAPLARI: Buzdolabında buz yapacak plastik kaplar.
ŞİŞELEME AKTARMA KABI: Aletiniz varsa siz yapın.




ŞİŞE KAPAKLARI: Uzun etek kapakları tavsiye ederim. 0,66 mm etek boyu. Kullanılmış olamamalı.
ŞİŞELER: Yuvarlak olmalı, basınca dayanıklıdır. En az 50 şişe. Çevir aç kapaklı şişe olmaz. Ağızları çizik kırık olmasın.
BEZLER: Haliyle ıslak ve yapışık bir ortamda çalışacaksınız.
SICAK SİLİKON TABANCASI: Kendi üretiminiz için gerekli olur.

ŞIRINGA: Mayşeden örnek almak için.

OCAK: 15-20 lt şerbeti kaynatmak için güçlü bir alev gerekir.

pH METRE: Mayşeleme için kullanacağınız suyun ve elde ettiğiniz mayşenin, biranın asit/baz değerini ölçer.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder