0 Days0 Hours0 Minutes

Sayfa İncelemeye Alınmıştır

40%

Site Kontrollerden Geçerse Sizi Haberdar Edeceğiz

Site Blogger Tarafından İncelemeye Alınmıştır Blogger.com
Blogger tarafından desteklenmektedir.

14 Şubat 2015 Cumartesi

ALE BİRA VE LAGER BİRA FARKI



Temel ayırım fermantasyon derecesidir.

15-25 °C arası mayalanma yapılır.
Üst fermantasyon gerçekleşir.
Fermantasyon bol köpüklü olur.
Fermantasyon süresi kısadır.
Ale tipi mayalar kullanılır.
Yüksek protein değerli arpa kullanılır.
6 sıralı arpa kullanılır.

Çoğunlukla koyu renk biralardır.








7-14 °C arası mayalanma yapılır.
Alt fermantasyon gerçekleşir.
Fermantasyon az köpüklü olur.
Fermantasyon süresi uzundur.
Lager tipi mayalar kullanılır.
Düşük protein değerli arpa kullanılır.
2 sıralı arpa kullanılır.
Çoğunlukla açık renk biralardır.




Buradan İndir

Unknown Web Developer

Morbi aliquam fringilla nisl. Pellentesque eleifend condimentum tellus, vel vulputate tortor malesuada sit amet. Aliquam vel vestibulum metus. Aenean ut mi aucto.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular Posts

Follow Me

Ads 300 x 600

Recent Posts