Biraz çimlendirilmiş ve kurutulmuş arpa maltı alın. Öğütün
ve bir kavanoza koyun. Kavanozun yarısına kadar su ekleyin. Bir tutam tuz atın.
Kavanozun kapağını kapatıp bekleyin.
2- 3 gün sonra maya yaşamaya başlamıştır. Kavanozun üstünde
köpüklenme başlar. Parçaların arasından gaz çıkışını takip edebilirsiniz.
Maya elde edildikten sonra kavanozu bir çay süzgeci ile
süzün.
KULLANIMI: Elde ettiğiniz mayayı fermantasyon yapacağınız
fermentere doğrudan boşaltın. Karıştırın. 16 lt mayşe için 3-4 yemek kaşığı yeterlidir.
Not: Bu maya ile fermantasyon geç başlamaktadır. 10-20 saat
bekleme süresi var.
Bu maya ilk yaptığınız bira için geçerlidir. Asıl maya ilk
fermantasyonu yaptıktan sonra dipte kalan tortudan gelen mayadır.
BİRASI
Bu maya ile elde edilen bira ekşi ve meyve aromalarına
sahiptir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder