Sayfa İncelemeye Alınmıştır

40%

Site Kontrollerden Geçerse Sizi Haberdar Edeceğiz

Maintenance Mode is a free coming soon/under construction blogger template from NewBloggerThemes.com. Maintenance Mode blogger template has jQuery countdown timer, progress bar, tabbed view section, email subscription box and twitter follow and share buttons. You can go to Edit HTML replace this with your own words. For more free blogger templates, visit NewBloggerThemes.com.
Site Blogger Tarafından İncelemeye Alınmıştır Blogger.com
Blogger tarafından desteklenmektedir.

14 Şubat 2015 Cumartesi

ARPADAN VAHŞİ MAYA YAPIMI




Biraz çimlendirilmiş ve kurutulmuş arpa maltı alın. Öğütün ve bir kavanoza koyun. Kavanozun yarısına kadar su ekleyin. Bir tutam tuz atın. Kavanozun kapağını kapatıp bekleyin.
2- 3 gün sonra maya yaşamaya başlamıştır. Kavanozun üstünde köpüklenme başlar. Parçaların arasından gaz çıkışını takip edebilirsiniz.
Maya elde edildikten sonra kavanozu bir çay süzgeci ile süzün.


KULLANIMI: Elde ettiğiniz mayayı fermantasyon yapacağınız fermentere doğrudan boşaltın. Karıştırın. 16 lt mayşe için 3-4 yemek kaşığı yeterlidir.


Not: Bu maya ile fermantasyon geç başlamaktadır. 10-20 saat bekleme süresi var.
Bu maya ilk yaptığınız bira için geçerlidir. Asıl maya ilk fermantasyonu yaptıktan sonra dipte kalan tortudan gelen mayadır.
BİRASI
Bu maya ile elde edilen bira ekşi ve meyve aromalarına sahiptir.


Unknown Web Developer

Morbi aliquam fringilla nisl. Pellentesque eleifend condimentum tellus, vel vulputate tortor malesuada sit amet. Aliquam vel vestibulum metus. Aenean ut mi aucto.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular Posts

Follow Me

Ads 300 x 600

Recent Posts