Sayfa İncelemeye Alınmıştır

40%

Site Kontrollerden Geçerse Sizi Haberdar Edeceğiz

Maintenance Mode is a free coming soon/under construction blogger template from NewBloggerThemes.com. Maintenance Mode blogger template has jQuery countdown timer, progress bar, tabbed view section, email subscription box and twitter follow and share buttons. You can go to Edit HTML replace this with your own words. For more free blogger templates, visit NewBloggerThemes.com.
Site Blogger Tarafından İncelemeye Alınmıştır Blogger.com
Blogger tarafından desteklenmektedir.

13 Şubat 2015 Cuma

LAGER BİRA NASIL YAPILIR


 lager bira
Evde Lager bira yapabilmek için bu yöntem tüm malzemelerin ve hammaddelerin hazır olduğunu öngörerek tavsiye edilmektedir. Malzemeler sıhhileştirilmelidir. Hedeflenen bira 10 lt.

Malt: 3 kg
Şerbetçiotu: pelet olursa 32,5 gr (kurutulmuş olursa 91 gr)
Maya: 6 gr bira mayası (ekmek mayası felan değil)
Şeker
Su: 17 lt (temiz içme suyu)
Buz: 10 kg





Maltı öğütün ve malt torbasına alın. (Torba, maltın 3-4 katı büyüklüğünde olacak.) Mayşelemeye soğuk su ile başlanır.
35 °C sıcaklıkta nişasta suda çözünür 20 dk
52 °C sıcaklıkta 45 dk bekletilir (protein dinlenmesi)
62 °C sıcaklıkta 45 dk bekletilir (nişasta -dekstrine dönüşür)
70 °C sıcaklıkta 30 dk bekletilir, şekerlendirme (dekstrin-maltoz).
Toplam süre: 150 dk
 Süre bitince malt torbasını kazanın üstüne yerleştireceğiniz tel ızgaraya (süzgeçe) alın süzülmesini bekleyin. Bu sırada 3 litre 75 derece suyu torbanın üzerinde gezdirin. Torba iyice süzülünce bir köşeye alın. Artık onla işiniz bitti. Kazandaki su artık bir şerbettir. Ve yaklaşık 11 litredir. Kazanın altını yakın. Kaynamaya başlayınca bir torbaya aldığınız şerbetçiotunu içine atın, karıştırın. Şerbet tam bir saat kaynayacak. Kazanın kapağını kapamayın yarı açık bırakın. 15 dakikada bir karıştırın. Bir saat sonra altını kapatın, sıcak kazanı içine 8-10 kg buzla doldurduğunuz başka büyük bir kazanın içine yerleştirin. Şerbetin sıcaklığının 20-25 dereceye düşmesini bekleyin. Sıcaklık düşünce şerbeti fermentere alın. Mayayı içine atın ve iyice karıştırın. Sakin bir köşeye alın ve hava kilidini takın.

Fermenterdeki şıra birkaç saat içinde fermantasyona başlar. İlk 3-4 gün bol köpüklü ve hareketli geçer. Sonra şıra sakinleşir. Tortu dibe çöker şıra biraz berraklaşır.
1 hafta sonra fermenteri buzdolabına alın. 6 hafta kadar buzdolabında kalacak. 2-3 gün aralıklarla sıcaklığı sürekli düşürün. En son 4 ⁰C olacak gibi zamanı ayarlayın. Fermantasyon süresi kesin değildir.

FG 1010 olduğunda bir hortumla şırayı sifonlayıp aktarma kabına alın. Aktarma kabındaki genç bira adayını artık şişelere doldurabilirsiniz. 50 cc şişe içine ölçekle 4 gr şeker koyun ve dipten başlayarak şişeleri doldurun. Elinizde yaklaşık 10 lt bira kalacaktır.



Unknown Web Developer

Morbi aliquam fringilla nisl. Pellentesque eleifend condimentum tellus, vel vulputate tortor malesuada sit amet. Aliquam vel vestibulum metus. Aenean ut mi aucto.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular Posts

Follow Me

Ads 300 x 600

Recent Posts