MALT
(İng. Malt)
Çoğu
tahıldan elde edilebilir. (arpa, buğday, mısır, çavdar, yulaf vs.) Tahılın
çimlendirilip kurutulması süreci sonrası elde edilir. Ana malt ve özel aroma
malt olmak üzere ikiye ayrılır.
(İng. Yeast)
Maya bira
mayasıdır. İki türü vardır. Ale maya ve lager maya. Genelde 11 gramlık paketler
halinde yurtdışında üretilir.
(İng. Hop)
Şerbetçiotu
bitkisinin sadece dişi olan cinsinin çiçekleri kullanılır. 2 halde piyasada
bulunur. Yoğunlaştırılmış –pelet- olarak ve kurutulmuş çiçekler olarak.
(İng. water,
liqour)
Temizlikte
ve biranın yapımında çeşitli aşamalarda kullanılır. Suyun kalitesi biranın
lezzetini belirler.
(İng. sugar,
priming sugar)
Beyaz toz
şekeri olduğu gibi kullanmak da mümkündür, ağda haline getirip granül şeker
olarak kullanmak da. Şişeleme aşamasında karbonizasyon için kullanılır. Alkol
derecesini artırmak için de kullanılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder